Choď na obsah Choď na menu
 

OBLASTNÁ Zemplínska výstava Michalovce

Oblastná výstava

XXVII. Oblastná ZEMPLÍNSKA VÝSTAVA  Michalovce 28.-29.10.2023

Zmena miesta konania, Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety Partizánska 3002, 071 01 Michalovce-Stráňany (SMM - Služby mesta Michalovce)...

 

 

XXVI. Oblastná ZEMPLÍNSKA VÝSTAVA  Michalovce 22.-23.10.2022

Milý chovatelia a naši priaznivci !!!

Chcem sa obzrieť späť a trošku zbilancovať XXVI.ZEMPLÍNSKU VÝSTAVU. Vo štvrtok 20.10.2022 sa prejavila veľká snaha chovateľov stavať stan pre hydinu a klietky pre všetky zvieratá, čo si nesmierne vážim. Chovatelia, ktorí sa na tom podieľali sú zväčša v seniorskom veku a patrí im moje veľké ĎAKUJEM. V piatok 21.10.2022 od 08.00 hod. nastúpili posudzovatelia, ktorí svojím odborným okom hodnotili chovné zvieratá. Zároveň sa niektorí pripravovali na príchod detí a učiteľov, preto sme výstavu aj zvlášť označili popisom zvierat. Pre detičky sme mali aj sladkú odmenu. Musím skonštatovať, že sme čakali viac. VĎAKA patrí hlavne tým učiteľom, ktorí prišli so svojimi žiakmi a pochopili – ako nám to jedna pani učiteľka povedala "V škole im to budem hovoriť hodinu a z toho nič, ale tu to vidia a hneď pochopia". My chovatelia zas vidíme, že si našu prácu vážia a aj potenciál v tom, že možno je medzi nimi budúci začínajúci chovateľ.

22.,23.10.2022 sme sprístupnili výstavu verejnosti. Ďakujem hlavne mladým rodinám s deťmi, ktorí prejavili záujem a prišli nás podporiť.

A na koniec chcem vzdať hold vašej práci chovatelia, kolegovia. Žijeme v ťažkej dobe, kde náklady na chov a prehlbujúci sa nezáujem o chovateľstvo mnohým kladie otázku: CHOVAŤ ČI NECHOVAŤ ??? A možno dobré ohodnotenie vašich zvierat, aj na tejto výstave, je aspoň na chvíľu náplasťou na boľavé miesto. Preto vám všetkým veľmi pekne ĎAKUJEM. Držme si palce, vzájomne sa podporujme, aby sme sa mohli opäť o rok stretnúť na už v poradí XXVII. výstave.                                                      CHOVU ZDAR !!!